'Ondernemers Gieten moeten toekomst in eigen hand nemen'

GIETEN - Klachten over slecht onderhouden openbaar groen, te weinig parkeerplaatsen, een losse stoeptegel.
Dat zijn de problemen die meestal naar voren komen bij ondernemersverenigingen. Zo ook bij de nieuwjaarsborrel van de Ondernemersvereniging Gieten.

Winkeliers grijpen tijdens de avond de gelegenheid om de gemeente aan te zetten tot actie.
Ondernemer zegt: onderneem zelf
Tot ondernemer Herman Idema de winkeliers in een voordracht een spiegel voorhoudt. Wacht niet op de gemeente, maar kom zelf met een plan, is zijn boodschap. Verder zegt hij dat winkeliers moeten samenwerken en elkaar niet beconcurreren.

"En probeer de lege winkels en bedrijventerreinen niet op te vullen, want een gegeven is dat er in de toekomst 30 procent minder winkelruimte nodig is," aldus Idema.

Het opdoeken van bedrijventerrein Bloemakkers is wat hem betreft niet nodig, maar wel moet het terrein een andere invulling krijgen, bijvoorbeeld zonnepanelen.

Zijn antwoord op de vraag waarom actie tot nu toe uitblijft is simpel: "De pijn is nog niet erg genoeg of het verlangen niet groot genoeg. Helaas komen mensen dan pas in actie."
De ondernemersvereniging zegt aan de slag te gaan met de tips van Idema.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl