Goederentrein Coevorden - Malmö gaat rijden

Volgende week gaat de goederentrein rijden
Volgende week gaat de goederentrein rijden
COEVORDEN - Een voorbereidingstijd van enkele jaren was er voor nodig. Maar volgende week vertrekt de eerste goederentrein vanaf de railterminal in Coevorden naar het Zweedse Malmö.
De interesse van bedrijven voor de trein is volgens Rob Spierings van Dryport Emmen - Coevorden groot. Er is voldoende belangstelling om het 650 meter lange gevaarte te vullen.
Samenwerking Nederland en Duitsland
De trein rijdt via Coevorden naar Bentheim in Duitsland. Daar wordt het verder geladen om daarna te vertrekken naar Zweden. Malmö is de plek waar de goederen verder worden verspreid in Scandinavië.
De lijndienst is een samenwerking van partners uit Drenthe, Overijssel en Duitsland. Met z'n drieën proberen ze de lijn verder uit te bouwen. Er wordt ook gekeken naar Oost Europa. In het Duitse Gildehausen wordt op dit moment een railterminal gebouwd dat gaat dienen als hub tussen Coevorden en Oost Europa.
Feestje in Coevorden
Volgende week woensdag is er bij het vertrek van de eerste goederentrein naar Malmö een klein feestje. Zo zal de Zweedse ambassadeur samen met gedeputeerde Henk Brink de eerste trein laten rijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl