Genomineerden Sportgala Drenthe bekend

Vivianne Miedema
Vivianne Miedema
ASSEN - Sport Drenthe heeft de genomineerden voor het sportgala van onze provincie bekendgemaakt.

Genomineerde sportmannen

In de categorie van de sportmannen zijn Berden de Vries, Roel Boomstra, Daley Sinkgraven en Ingmgar Berga genomineerd.
Wielrenner Berden de Vries uit Gieterveen won ondermeer de eerste etappe en het eindklassement van Olympia’s Tour. Dammer Roel Boomstra uit Emmen werd Europees Kampioen dammen en voetballer Daley Sinkgraven uit Meppel verwierf een basisplaats in de hoofdmacht van SC Heerenveen en groeide uit tot een dragende speler. Marathonschaatser Ingmar Berga uit Hoogeveen won ondermeer op de Weissensee de Open Nederlandse titel marathonschaatsen over 100 kilometer.
Genomineerde sportvrouwen
Bij de vrouwen kan gekozen worden uit Vivianne Miedema, Larissa Groenwold en Andrea Deelstra.
De Hoogeveense voetbalster Vivianne Miedema werd vorig jaar, in dienst van SC Heerenveen, topscorer in de Beneleaque en werd met Jong Oranje Europees Kampioen en uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi. Ook tekende ze een contract bij Bayern Munchen. Judoka Larissa Groenwold uit De Punt werd Nederlands Kampioene onder 21 jaar in de klasse tot 78 kilo. Ook won ze een Europacup wedstrijd. Marathonloopster Andrea Deelstra uit Dwingeloo werd tijdens het Europees Kampioenschap in Zurich dertiende op de marathon en was daarmee de beste Nederlandse. Ze verbeterde haar persoonlijk record met twee minuten.
Genomineerde sportploegen
Voor de titel sportploeg zijn de voetballers van MSC uit Meppel voorgedragen. Ook de handbaldames van DOS uit Emmercompascuum en het Paralympische tandemduo Cor van Leeuwen uit Borger en Rinne Oost zijn genomineerd.
MSC schopte het tot de finale van de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse. In die finale bleek EDO uit Haarlem met 1-0 te sterk. De handbaldames van DOS maakten hun debuut in Europa. Met een uit- en een thuiswedstrijd tegen de Franse profs van Union Mios Biganos Begles kwamen de Drentse dames net tekort voor de volgende ronde. Een bronzen WK-medaille was er voor wielrenner Cor van Leeuwen uit Borger en zijn slechtziende en -horende tandempartner Rinne Oost. Het duo won ook een wereldbekerwedstrijd.
Genomineerde talenten
Bij de Talenten gaat de strijd tussen Lesley van der Blij, Jens Dekker en Walid Soppe. Thaibokster Lesley van der Blij uit Mantinge werd Europees Kampioene in Roemenie. Veldrijder Jens Dekker uit Fluitenberg won verschillende wedstrijden in het veld, maar won ook de Nederlandse titel op de mountainbike. En motorcoureur Walid Soppe uit Coevorden was oppermachtig in de NSF100 Cup. Ook werd hij geselecteerd voor de prestigieuze Red Bull Rookies Cup.
Het Sportgala is op woensdag 11 februari in De Bonte Wever in Assen. Stemmen kan via de site van Sport Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl