Het is definitief: Hooiveld van WKE naar HHC

Jan Hooiveld
Jan Hooiveld
VOETBAL - Wat afgelopen zondag nog redelijk stellig werd tegengesproken, met name door HHC, is nu toch een feit geworden. Jan Hooiveld, de topscorer van zondagtopklasser WKE, maakt na dit seizoen de overstap naar zaterdagtopklasser HHC in Hardenberg.

Achilles 1894 en ACV
De 27-jarige Assenaar speelde in het verleden voor Achilles 1894, waar hij de jeugdopleiding doorliep en de stap naar de hoofdmacht maakte. Na het seizoen 2007-2008 maakte Hooiveld de overgang van destijds tweedeklasser Achilles 1894 naar zaterdageersteklasser ACV. Bij die andere Asser club had de aanvaller met 16 goals een belangrijk aandeel in het kampioenschap van de blauw-zwarten.
WKE
Na zijn tweede jaar bij ACV zwichtte hij voor de interesse van toenmalig zondaghoofdklasser WKE. In zijn eerste jaar op sportpark Grote Geert promoveerde hij met de oranjehemden via de nacompetitie naar de topklasse. In zijn eerste jaar in dienst van WKE maakte hij 12 treffers. Ook in de afgelopen drie seizoen bleef Hooiveld gemakkelijk scoren. De onberekenbare, grillige, spits maakte tot nu toe (in vier en een half seizoen WKE) 63 competitietreffers.
Droom
Aan het einde van het afgelopen kalenderjaar liet Hooiveld aan TV Drenthe Sport weten dat hij graag nog eens de stap maakt naar het betaalde voetbal. Of daar met de keuze voor HHC én het, bijbehorende tweejarig contract een streep doorgezet kan worden is de grote vraag.
Philip Ties
Hooiveld zal bij HHC worden herrenigd met een andere Drent, namelijk Philip Ties uit Westerbork. De huidige aanvaller van SC Genemuiden tekende in december een tweejarig contract bij de club uit Hardenberg. Ties en Hooiveld waren bij ACV al teamgenoten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl