Verpleegkundige en arts consultatiebureau Assen berispt

In de Randstad zijn te weinig thuiszorgmedewerkers
In de Randstad zijn te weinig thuiszorgmedewerkers
ASSEN - Een verpleegkundige en een arts van een consultatiebureau in Assen zijn door het Regionaal Medisch Tuchtcollege op de vingers getikt.

Ze hebben een anonieme klacht over een vrouw naar een huisarts doorgestuurd, zonder navraag te doen of de informatie wel klopte.

Postnatale depressie

De vrouw uit Assen kreeg in december 2013 een dochter. Begin april vorig jaar kwam bij het consultatiebureau een anonieme melding binnen dat de moeder aan een postnatale depressie leed en een gevaar was voor haar kind.
Huisarts
Het bureau nam de klacht over en schakelde de huisarts in. Die belde de moeder en confronteerde haar met de melding.
Nooit vastgesteld
De Assense zei helemaal geen last te hebben van een postnatale depressie. Dat was ook nooit vastgesteld en er waren geen aanwijzingen.
In gesprek
De tuchtrechter vindt dat het bureau met de vrouw in gesprek had gemoeten in plaats van buiten haar om naar de huisarts te stappen.

Anonieme melder ontmaskerd

De vrouw heeft inmiddels de meldster achterhaald. Een buurvrouw, die zelf met een postnatale depressie kampt, bevestigde te hebben gebeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl