Noordenveld wil proef met permanente bewoning vakantiehuizen

NORG - Noordenveld wil een proef met permanente bewoning van vakantiehuizen in Norg.

Wethouder Henk Kosters wil in Norg een proefgebied aanwijzen. Dat zei hij in het RTV Drenthe tv-programma Drents Diep.
Binnen dat gebied mogen vakantiehuizen dan permanent bewoond worden. Het gaat om het gebied bij de Postmaatseweg en Langeloërweg aan de westkant van Norg.
Op die manier kan de gemeente kijken wat de consequenties zijn van het permanente wonen in vakantiehuisjes.

Slepend conflict

Het conflict over permanente bewoning van vakantiehuizen in Norg speelt al 20 jaar. De wethouder zegt wel om tafel te willen met de bewoners van het gebied, "maar ik wil niet de hele discussie van het gebied op mijn nek halen."

Ideaal proefgebied

Volgens de wethouder is het gebied bij de Postmaatseweg een prima voorbeeld. "Die weg sluit aan op woningbouw. De hele discussie gaat erom of er door permanente bewoning van vakantiehuizen geen nieuwe woonwijk ontstaat. Door de proef kunnen we kijken hoe zich dat ontwikkelt. Bij een woonwijk horen voorzieningen en het is de vraag of we die daar willen."
Illegale bewoners hard aangepakt
Noordenveld wil dat een paar honderd bewoners van vakantiehuizen in de Norger- en Oosterduinen binnen een half jaar vertrekken, anders krijgen ze een boete van 15.000 euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl