Raad Coevorden kritisch over subsidie aan Parkfestival

COEVORDEN - Wethouder Jeroen Huizing moest dinsdagavond flink door het stof tijdens de gemeenteraad in Coevorden.

Een meerderheid in de raad vindt dat de CDA-wethouder niet goed heeft gehandeld door een subsidie van 5.000 euro toe te kennen aan het Parkfestival.
Dat Parkfestival werd in september vorig jaar voor de eerste keer georganiseerd. Het was financieel geen succes.
Overbruggingskrediet
Volgens Huizing klopte de organisatie heel kort voor het evenement bij de gemeente aan voor een overbruggingskrediet. "Dat hebben we verstrekt omdat het festival anders niet door zou gaan. Dat wilden we voorkomen. En dat krediet is ook keurig terugbetaald", aldus Huizing.
Moeite met nieuwe subsidie
In december besloot het college van B en W om het Parkfestival nog eens 5.000 euro subsidie te geven. Veel fracties hebben daar moeite mee, want voor veel andere initiatieven is de subsidiekraan dicht.

Sweelpop

Voorzitter Mart Seubring van Sweelpop hoorde de discussies vanaf de publieke tribune verbaasd aan. "Wij kregen in 2014 voor het laatst subsidie en nu krijgt het Parkfestival wel geld. Blijkbaar heeft de gemeente nog wel wat in kas, maar het lijkt op meten met twee maten."

Ongebruikelijk
VVD-raadslid Laurent Zeegers stoort zich daarnaast aan de gebrekkige informatievoorziening aan de raad. "Eerst een zeer ongebruikelijk krediet en dan nog een subsidie, terwijl elders fors bezuinigd wordt. De wethouder had de gevoeligheid moeten aanvoelen en had in elk geval de fractievoorzitters vooraf moeten informeren."

Boetekleed
Wethouder Huizing trok het boetekleed aan en erkende dat hij de partijen in de raad sneller had moeten informeren over de ongebruikelijke gang van zaken.
Maar hij benadrukte ook dat de reputatie van Coevorden op het spel stond en ook andere partijen zich hebben ingespannen om het festival door te kunnen laten gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl