Vragen blijven na informatieavond over zorg in Assen

ASSEN - Drenten zitten nog altijd met veel vragen over de veranderingen in de zorg in 2015. Dit blijkt na een bijeenkomst over de zorg in de bibliotheek in Assen.
De toekomst van de zorg
Tijdens de informatieavond sprak Tweede Kamerlid Agnes Wolbert via videoboodschappen over de veranderingen in de gezondheidszorg.
Ze sprak onder andere over de macht van de zorgverzekeraars en de ontwikkeling van technologie in de zorg.
Op deze onderwerpen werd gereageerd door Boudewijn Ponsioen, voorzitter van de raad van bestuur van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen en Geert Ensing, orthopedisch chirurg uit hetzelfde ziekenhuis.

Veel vragen
Ruim zestig man luisterde aandachtig naar de woorden van de drie, maar zaten vooral met een heleboel vragen. "Ik werk in het UMCG en merk onder vooral oudere patiënten toch wel onrust over wie bijvoorbeeld de zorg gaat betalen. Ze zeggen zelfs dat ze het ziekenfonds weer terug willen," vertelt een bezoeker.

"Ik verwacht van vanavond een stukje duidelijkheid voor mijn eigen werk, dat ik de mensen in de zorginstelling waar ik werk beter te woord kan staan over de zorg", aldus een mevrouw in de zaal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl