Raad van State: Burgemeester mocht drugswoning Nieuw-Dordrecht sluiten

NIEUW-DORDRECHT - Burgemeester Cees Bijl heeft een woning aan de Vastenow in Nieuw-Dordrecht terecht gesloten, volgens de Raad van State.
Op het erf van het pand stond een stacaravan met een wietplantage. In de caravan stonden 240 hennepplanten. De gemeente Emmen heeft als beleid dat woningen en bedrijfspanden voor drie maanden op slot gaan als er meer dan 50 gram drugs of 20 hennepplanten worden aangetroffen.

Eerdere uitspraak
Eerder bepaalde de rechtbank Noord-Nederland dat Bijl de woning onterecht heeft gesloten. Het besluit was volgens de rechter onvoldoende gemotiveerd en te kort door de bocht. De Raad van State is het daar niet mee eens en fluit de rechter terug.

De elektriciteit voor de hennepkwekerij in de stacaravan werd illegaal afgetapt uit het huis. De burgemeester had dus voldoende reden om de woning te sluiten, meent de Raad van State.

Op slot
Bijl is ondertussen doorgegaan met het sluiten van woningen en bedrijfspanden waar verdovende middelen zijn aangetroffen. Bij meer dan vijftig panden is de deur inmiddels op slot gedraaid.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl