Statenleden missen verplichte vergaderingen vanwege ziekte

ASSEN - Statenlid Erik van Eekelen van de SP heeft sinds de vorige Provinciale Statenverkiezingen 8 van de 37 verplichte vergaderingen gemist. Dat blijkt uit een rondgang van RTV Drenthe.
Van Eekelen was ernstig ziek. "Bij een routineonderzoek is onverwacht iets geconstateerd, daarna volgde een operatie en een herstelperiode. Dan ben je maar zo drie maanden uit de roulatie."
Top 5
In de top 5 van afwezige Statenleden staan verder Joma Kaal van het CDA, Gea Smith van GroenLinks, Frans van Rhee van de groep van Rhee en Gabriëlle van Dinteren van GroenLinks. Van Rhee was ook lange tijd ziek en trok zich daarom terug als Statenlid. Van Dinteren was uit de running vanwege een val. Smith kon geen duidelijke reden voor haar afwezigheid geven. Kaal had verlof voor mantelzorg.

Niet opdraven

Leden van de Drentse Provinciale Staten komen regelmatig niet opdraven voor vergaderingen. Gemiddeld zijn twee van de 41 Statenleden afwezig, zo blijkt uit onderzoek van De Telegraaf.

Twee afwezigen

79 keer was een Statenlid in Drenthe afwezig bij een vergadering. Dat komt uit op een gemiddelde van 5,7% per vergadering. Dat betekent dat 2,37 Statenleden afwezig zijn, oftewel twee absenties per vergadering.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl