Met liefde verzamelde zelfportretten geschonken aan Drents Museum

De overhandiging met Jan-Geert de Boer en Annabelle Birnie (Rechten: André Weima)
De overhandiging met Jan-Geert de Boer en Annabelle Birnie (Rechten: André Weima)
ASSEN - Tientallen zelfportretten zijn vandaag toegevoegd aan de collectie van het Drents Museum. Het zijn portretten van met name noordelijke figuratieve kunstenaars die in de afgelopen vijftien jaar zijn verzameld door Jan-Geert de Boer uit Hoogeveen.
Het Drents Museum noemt het een "unieke" collectie. De zogenoemde De Hooghe Kamer-collectie omvat onder meer zelfportretten van Pieter Pander, Jan van Loon en Thijs Jansen.

Met liefde
Directeur Annabelle Birnie van het Drents Museum is erg te spreken over de collectie: "Het komt niet vaak voor dat een dergelijke schenking zich aandient. De collectie is zichtbaar met liefde, smaak en vooral veel geduld verzameld. Van een groot deel van de kunstenaars heeft het museum meerdere werken in de collectie Hedendaags Realisme. Daarnaast hebben zes kunstenaars uit de schenking een solo-expositie in ons museum gehad."

Groter publiek
Verzamelaar De Boer vindt het belangrijk dat door deze schenking een groter publiek van De Hooghe Kamer-collectie kan genieten. "Ik ben vereerd dat de collectie zelfportretten een plaats krijgt in het Drents Museum, dat voor mij het museum is waar de figuratie het best wordt getoond."

In maart vorig jaar kreeg het Drents Museum ook al een grote schenking zelfportretten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl