Handtekeningen tegen ovonde Assen overhandigd; wethouder probeert groen te behouden

ASSEN - Wethouder Harmke Vlieg gaat haar best doen om zoveel mogelijk groen te behouden in de Asser wijk Oud-Zuid. Dit beloofde ze vandaag na het ontvangen van 445 handtekeningen van de actiegroep uit de wijk.
De actiegroep uit Oud-Zuid is fel tegen de plek waar een ovaal verkeersplein moet komen, bij het kruispunt met de Overcingellaan, Port Natalweg en de Pelikaanstraat. De ovonde maakt deel uit van de stadsboulevard.

"We willen onze mooie woonwijk behouden zoals hij is en we vinden het onaanvaardbaar dat het verkeer dichter naar de wijk toe komt", vertelt woordvoerder van de actiegroep Jan Kuipers.

'Stukje groen wordt ingeleverd'
Wethouder Harmke Vlieg geeft aan dat er op dit moment onderzocht wordt hoe het groen in de karakteristieke wijk behouden wordt. "We gaan op zoek naar een optimale uitkomst voor beide partijen, alleen zullen ze wel een stukje groen moeten inleveren", vertelt Vlieg.

In de loop van volgende week is het onderzoek naar de mogelijkheden voor de ovonde klaar, de gemeente gaat dan in overleg met de bewoners uit de buurt.

De actiegroep wil absoluut geen groen inleveren en houdt voet bij stuk, als blijkt dat de handtekeningenactie niet het juiste resultaat heeft, dan volgen er andere acties. "Maar wat dat is, daar wil ik nu nog niet op ingaan", zegt Kuipers daarover.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl