Doelman De Ruiter op stage bij FC Emmen

Wesley de Ruiter
Wesley de Ruiter
VOETBAL - In de zoektocht naar een vervanger voor de naar FC Groningen teruggekeerde doelman Stefan van der Lei heeft de technische staf van FC Emmen haar oog laten vallen op Wesley de Ruiter. De 28-jarige geboren Leidenaar kwam dit seizoen, tot de winterstop, op amateurbasis uit voor RKC Waalwijk. Bij FC Emmen komt hij vanaf maandag op stage.

Carriere

De Ruiter begon zijn voetballoopbaan bij vv Noordwijk. Daar werd hij gescout door FC Utrecht, waar hij in het seizoen 2007-2008 debuteerde in de eredivisie. In dat seizoen kwam hij tot elf wedstrijden, net als in 2008-2009. In het seizoen 2009-2010 belandde hij op de bank, waarna hij vertrok naar eerstedivisionist FC Den Bosch. Bij Den Bosch keepte hij 12 duels. Excelsior meldde zich in de zomer van 2011 en bij de Rotterdamse club was hij vaste waarde in de eredivisie. De Ruiter kon echter niet voorkomen dat Excelsior laatste werd en degradeerde. In zijn tweede jaar in Rotterdamse dienst kwam hij niet in actie. Hij keerde terug naar FC Den Bosch, waar hij het afgelopen seizoen tot 23 duels kwam. Dit seizoen was hij clubloos tot hij op amateurbasis aansloot bij RKC Waalwijk, de huidge nummer laatst in de Jupiler League. In de winterstop koos hij ervoor om zijn geluk elders te beproeven.. en wie weet wordt dat dus Emmen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl