Aleid Rensen lanceert uniek plan voor dierentuinmuseum

EMMEN - Als het aan voormalig dierentuindirecteur Aleid Rensen ligt krijgt Emmen een dierentuinmuseum op de plek van het huidige Dierenpark.
Ze deed dit voorstel woensdagavond tijdens een thema-avond over de toekomst van het dierentuinterrein. Volgend jaar opent de nieuwe dierentuin op de Emmer Es en komt het huidige dertien hectare grote dierentuingebied in hartje Emmen leeg te staan.

Wereldprimeur
Volgens Rensen zou Emmen een wereldprimeur hebben met een dergelijk museum. Het zou onder meer de geschiedenis van de dierentuin vanaf de oudheid tot nu kunnen laten zien. Op die manier blijft ook het dierentuin-gevoel bewaard voor Emmen-centrum, aldus Rensen.

Robots
Ze pleit ook voor een kunstmuseum en een robotmuseum, waarin robots rondleidingen verzorgen. Het huidige Biochron zou volgens de oud-directeur dienst kunnen doen als locatie voor een van de musea.

Steen in de vijver
Zelf wil Rensen (76) vanwege haar leeftijd niet betrokken worden bij de eventuele uitwerking van haar ideeën. Ze ziet haar ideeën als een steen in de vijver en hoopt dat iemand ermee aan de slag gaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl