Aantal WW-uitkeringen in Drenthe stijgt fors

ASSEN - Het aantal mensen dat een WW-uitkering ontvangt in Drenthe is in december gestegen met bijna 12 procent ten opzichte van de maand ervoor. Die stijging is het hoogst van alle provincies in Nederland. Dat meldt het UWV.
Eind december ontvingen bijna vijftienduizend mensen een uitkering.

Bouw, uitzendbureaus en landbouw

Het UWV noemt de forse stijging in december een inhaalslag op voorgaande maanden. Vooral mensen die in de bouwsector, voor uitzendbureaus en in de landbouw werkten, vroegen een uitkering aan.
Hoger dan landelijk
De Drentse stijging verschilt sterk van de landelijke cijfers. Over het hele land gezien bedraagt de stijging tussen november en december bijna vier procent.

Lichtpuntje

Toch is er voor onze provincie in ieder geval één lichtpuntje te vinden in deze laatste UWV-rapportage: niet alleen het aantal ontslagen steeg in 2014, ook het aantal mensen dat vanuit de werkloosheidswet weer een baan vond, nam toe. En deze laatste groep groeide veel harder dan de eerste.

Cijfers

Wilt u de exacte cijfers inzien? Dat kan via deze link (PDF).

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.