Oplichter Anne K. in februari voor de rechter

Anne K.
Anne K.
EELDE - Oplichter Anne K. uit Eelde moet voor de rechter verschijnen. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie tegenover RTV Drenthe.

Anne K. moet voorkomen op 20 februari bij de rechtbank in Groningen.

Tientallen aangiftes

De oplichter maakt al jaren slachtoffers, vooral onder alleenstaande vrouwen die hij via datingsites leert kennen en maakt ze later geld afhandig. Ook verblijft hij regelmatig in hotels of bed en breakfasts zonder te betalen, of huurt hij auto's zonder dat de eigenaar er geld voor terugziet. De laatste jaren zijn tientallen aangiftes gedaan tegen K. van oplichting en diefstal.

Blijdschap

De werkgroep Anne K. is blij dat de oplichter moet voorkomen. De werkgroep probeert de oplichter al tijden voor het gerecht te krijgen. Begin deze week uit de woordvoerder van de werkgroep nog forse kritiek op de 'traagheid' waarmee Justitie alle aanklachten tegen de man verwerkt tot een strafzaak. Maar het geduld lijkt nu te worden beloond.

Nieuwe melding

Vorige week lijkt K. bijna een nieuw slachtoffer te maken. Een alleenstaande vrouw uit Alphen aan de Rijn komt in contact met Anne K, die zich dan Anne Jansma noemt, via de datingsite 'een maatje meer'. Ze zou hem afgelopen weekend ontmoeten, maar komt er net op tijd achter dat het om Anne K. gaat. Ze maakte hiervan melding bij de werkgroep.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl