'Pomphouder Klok maakt weinig kans bij Europees Hof'

HOOGEVEEN - Pomphouder Ewout Klok uit Hoogeveen maakt weinig kans om via het Europees Hof voor de Rechten van de Mens alsnog zijn gelijk te krijgen in de zaak rond de verkoop van bier bij zijn benzinepomp.
Dat verwacht Lize Glas, zij is verbonden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en ze doet onderzoek naar het Europees Hof.

Alcoholverbod

Momenteel mogen benzinestations geen alcohol verkopen. Onterecht vindt Klok, want wegrestaurants mogen dat wel. Eerder vocht Klok het alcoholverbod al aan bij de rechter in Assen en de Raad van State. Dat was zonder succes.

'Niet belangrijk genoeg'

Volgens Glas kan Klok niet aantonen dat hij persoonlijk lijdt onder het verbod. Bij het Europees Hof liggen volgens haar heel veel zaken. De zaak die Klok aanspant, zou niet belangrijk genoeg zijn en mogelijk niet-ontvankelijk worden verklaard.

Vijf of zes jaar

Mocht het Europees Hof toch besluiten in deze zaak te duiken, dan kan het wel vijf of zes jaar duren voordat er een uitspraak komt, zegt Glas.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl