Zand van bedrijf uit Emmen filtert drinkwater voor heel Nederland

EMMEN - Het bedrijf Kremer Zand en Grind haalt zand uit de grond dat zo schoon is dat het gebruikt wordt om drinkwater te filteren.

Het bedrijf haalt al jaren zand uit de grond. Sinds een jaar of drie haalt het in het Groningse Sellingerbeetse bijzonder zand uit de zandwinplas. Deze week wordt bekend dat Kremer de aanbesteding van de samenwerkende drinkwaterbedrijven heeft gewonnen en dus drinken mensen in Nederland allemaal schoon drinkwater dankzij het Emmer bedrijf.
Waterleiding Maatschappij Drenthe
Opvallend is dat alleen de Waterleiding Maatschappij Drenthe nog geen gebruik maakt van het lokale product. Een woordvoerder van de WMD laat weten dat zij al jaren gebruik maken van dezelfde leverancier, waar het bedrijf erg tevreden over is.
Het komende jaar wordt het productiestation in Annen uitgebreid. Dan heeft de WMD meer en nieuw filterzand nodig en komt er een nieuwe aanbesteding, waar ook het bedrijf uit Emmen aan mee kan doen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl