Duidelijkheid over fusie Haren-Tynaarlo blijft uit

Van Veen naar Haren
Van Veen naar Haren
TYNAARLO - Gedeputeerde Bote Wilpstra van Groningen gaat in overleg met Haren en Drenthe over een mogelijk samengaan van de gemeenten Haren en Tynaarlo.
Dat is de uitkomst van het gesprek dat Wilpstra en burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo vanmiddag hadden. Thijsen wilde het liefst nu al een antwoord op de vraag of de provincie Groningen zal meewerken aan een herindeling over de provinciegrens heen.

Afwachten
Tynaarlo wacht nu de gesprekken met B en W van Haren en Gedeputeerde Staten van Drenthe af. Als Groningen de fusie niet afwijst, dan gaat Tynaarlo volgens Thijsen puur feitelijk, los van elke emotie en zonder haast, onder meer op papier zetten hoe zijn gemeente er in 2018 uit zal zien, welke bestuurlijke trends er in gemeenteland zijn en welke voordelen Tynaarlo van een samengaan met Haren heeft. Dat zal dan moeten leiden tot een afgewogen besluit van de gemeenteraad. Wijst Groningen een grensoverschrijdende fusie af, dan is het wat de burgemeester betreft einde verhaal.

Herindeling
Haren maakt onderdeel uit van de Groningse gemeentelijke herindeling, waarbij de 23 bestaande gemeenten opgaan in zes nieuwe. Haren zou bij Groningen en Ten Boer moeten, maar de gemeenteraad koos voor plattelandsgemeente Tynaarlo.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl