Provincies en gemeenten willen fietssnelweg tussen Assen en Groningen

ASSEN/GRONINGEN - Tussen Assen en Groningen moet een fietssnelweg komen. Dat willen de provincies Drenthe, Groningen en de gemeenten in het gebied.
De fietssnelweg moet forensen proberen uit de auto te lokken. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar van groot belang als straks de zuidelijke ringweg van Groningen op de schop gaat, zo denken beide provincies.

30 kilometer fietsen geen probleem meer
De fietssnelweg moet 30 kilometer lang worden. Door de toegenomen snelheid van de elektrische fiets is die afstand geen probleem meer om dagelijks heen en weer te reizen.

Rechtdoor of langs de dorpen?
Waar de fietssnelweg moet komen te liggen is nog niet duidelijk. De provincies en gemeenten studeren daar nog op. Belangrijkste vraag is: moet de route zoveel mogelijk dorpen aandoen of juist in één rechte lijn worden aangelegd met zijtakken naar dorpen in de buurt?

Ook wordt er gekeken naar nieuwe technieken voor aanleg en onderhoud. Zelfherstellend asfalt en milieuvriendelijke verlichting via sensoren worden meegenomen in de studie.

Met de aanleg moet zo snel mogelijk worden begonnen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl