'Aanbesteding horeca Bentinckspark is kul'

HOOGEVEEN - Harde kritiek van de oppositie en wat ongelukkig geformuleerde steun van de coalitiepartijen. Het is een korte schets van het debat donderdagavond in Hoogeveen.
Sportcafé
Aanleiding: de gunning van de exploitatie van het sportcafé op het Bentinckspark aan twee ondernemers. En niet aan sportverenigingen Olhaco en HAC'63.

Kantine
Die beide verenigingen denken al jaren dat zij de kantine van het nieuwe sportcomplex gaan runnen. Maar toch gunt het college van Hoogeveen het horecaproject aan twee ondernemers.

Hoe en wat
Is dat wel zuiver en eerlijk gegaan, vragen sportverenigingen en oppositie zich af. Volgens wethouder Gert Vos wel. Maar VVD, GroenLinks, PvdA en SP denken daar anders over.

Rekenkamer
Het debat in de Hoogeveense raad is een soort nachtkaars. Zonder gesputter dooft het. Met als enige lichtpunt dat de oppositiepartijen een brief aan de rekenkamercommissie gaan sturen met het verzoek de procedure rond de horecagunning te onderzoeken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl