'Voor zomer go/no-go voor TT Plaza in Assen'

TT Plaza moet bij het TT-Circuit in Assen komen
TT Plaza moet bij het TT-Circuit in Assen komen
ASSEN - Voor de zomer is duidelijk of het groene en innovatieve mobiliteitscentrum TT Plaza bij het TT-Circuit in Assen ook echt van de grond komt. Dan moet de financiering van het 50 miljoen kostende project rond zijn.
Volgens initiatiefnemer Lammert de Wit van De Wit Beheer in Emmen was de financiering in december bijna rond. "Maar er bleken ineens toch wat onduidelijkheden te zijn, waardoor het allemaal langer duurt. Het komende half jaar valt de go/no-go beslissing."

Hoogwaardige technische opleiding

TT-Plaza is een multifunctioneel centrum wat vooral gericht is op innovatie van de motorvoertuigentechniek. Zo wil De Wit hier een hoogwaardige technologische werkplaats met een opleiding op hbo-niveau en een ontwikkelcentrum voor de nieuwste duurzame technische snufjes. "Er is al contact hierover met enkele scholen," aldus De Wit.

Showroom

Verder is er plek in TT-Plaza voor showrooms met de nieuwste modellen auto's en motoren, komen er racesimulators en is er ruimte voor winkels en bedrijfsbijeenkomsten. TT Plaza moet het 'groene hart van Europa' worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl