Taskforce kijkt naar alternatieven voor Philips in Emmen

ASSEN/EMMEN - Er komt een speciale Taskforce die gaat bekijken of er alternatieven zijn voor de sluiting van de fabriek van Philips in Emmen. Bovendien bekijken ze of het bedrijf gelijk heeft door te stellen dat de fabriek te duur is en daarom gesloten moet worden. De Taskforce denkt binnen drie maanden duidelijkheid te hebben.
Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar nam het initiatief tot een gesprek, om te praten over de sluiting van de Philipsfabriek in Emmen. Bij het gesprek waren ook de Noordelijke Kamerleden aanwezig, de ondernemingsraad van Philips Emmen en werkgeversorganisatie VNO-NCW Noord.

Vragen

Tijdens de bijeenkomst stelden Drentse politici en ondernemersorganisatie VNO-NCW verschillende vragen aan Philips. Onder andere over de noodzaak van sluiting. Bovendien is men er nog niet van overtuigd dat de cijfers van Philips juist zijn. De Taskforce gaat nu zelf onderzoeken of het besluit van Philips wel noodzakelijk is.

Alternatieven

Philips Benelux-directeur Hans de Jong staat ervoor open om over alternatieven na te denken. Daarbij denkt hij onder meer aan interne herplaatsing voor het personeel bij locaties in Drachten of Winschoten.

Toch open?

De Jong denkt niet dat de fabriek in Emmen openblijft. Maar als er een écht goed alternatief komt, sluit hij een voortgang van de activiteiten van Philips in Emmen niet helemaal uit. Wel zegt De Jong dat hij de werknemers van de fabriek geen valse hoop wil geven.

Voorzitter Roelie Beijert van de ondernemingsraad van Philips in Emmen is met een positief gevoel uit het gesprek gekomen. Van tevoren was ze er van uit gegaan dat het niets zou opleveren. Ze is blij met de Taskforce. Ook de OR is een eigen onderzoek gestart naar de juistheid van de cijfers van de directie van Philips.

Protest

Tijdens het gesprek tussen Philips en de politici, demonstreerden voor het provinciehuis zo'n honderd medewerkers van de Philipsfabriek in Emmen. Zij hoopten de politici te overtuigen, zoveel mogelijk te doen om de fabriek open te houden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl