Waarschuwing: inbrekers slaan slag door sleutelkastjes

ASSEN - Een waarschuwing van een gedupeerde Hoogeveense: "Pas op met sleutels in sleutelkastjes buiten aan de woning. Haal ze eruit. Want het dievengilde maakt er dankbaar gebruik van."
Deze waarschuwing deed de oudere bewoonster van de Pasteurhof in Hoogeveen vanmorgen op Radio Drenthe tijdens een belronde in het programma Tussen Stoet en Koffie.

Sleutelkastjes opengebroken
De Hoogeveense en een buurvrouw hebben in de nacht van donderdag op vrijdag inbrekers over de vloer gehad. Die waren de seniorenwoningen binnengekomen, nadat ze het sleutelkastje bij de voordeur hadden opengebroken met een schroevendraaier.

Sieraden en geld weg
Deze kastjes hangen buiten, zodat zorgverleners in geval van nood zo snel mogelijk binnen kunnen komen. Met een pincode openen ze dan het kastje en kunnen ze de sleutel pakken om de betreffende woning binnen te komen. Maar inbrekers braken deze kastjes met geweld open. Vervolgens gingen ze aan de haal met geld en sieraden uit de woningen.

Forse toename
Op advies van de voorzitter van de ouderenbond PCOB liet de vrouw bij Radio Drenthe de waarschuwing horen. Vooral omdat de sleutelkluisjes makkelijk te kraken zijn. Ook uit politiecijfers blijkt dat het aantal inbraken vorig jaar via sleutelkastjes fors is toegenomen. Volgens de politie heeft de zaak dan ook zeker de aandacht.

De voorzitter van de PCOB-afdeling Hoogeveen laat weten dat er in het afdelingskrantje van de ouderenbond een waarschuwing komt te staan over de kwetsbaarheid van de sleutelkastje. Verder kaart hij de kwestie aan bij het Gewest Drenthe van de ouderenbond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl