Speelbos van De Meander krijgt prijs Kern met Pit

PROVINCIE - Assen - Spelen moet buiten en vies worden mag, dat geldt voor het speelbos dat SBO de Meander maakte in een park naast de school in Assen. Het project is de Drentse winnaar geworden van de verkiezing Kern met Pit.
Verbeter je buurt
Acht projecten drongen door tot de finale van Kern met Pit. Het is een jaarlijkse wedstrijd waarbij bewonersgroepen projecten ontwikkelen en realiseren om hun leefomgeving te verbeteren. De Koninkijke Nederlandsche Heide Maatschappij organiseert de wedstrijd. De 8 finalisten krijgen 1.000 euro en het speelbos van De Meander daar bovenop nog 1500 euro.

Fruit plukken
In het speelbos staan geen speeltoestellen, maar kunnen kinderen fruit plukken van planten, spelen met veldkeien of boomstammen. Er zijn bruggetjes gebouwd en afgezonderde hoekjes, een pompheuvel en een eilandenspeelplek.
Buurtbewoners doen mee
Om het speelbos is een hek gebouwd, maar kinderen uit de buurt mogen er ook spelen. De buurt doet volop mee in het speelbos. Buiten schooltijden houden ouders en buurtbewoners een oogje in het zeil.

Incidenten verminderd

De jury van Kern met Pit roemt het initiatief, enthousiasme, draagvlak en de duurzaamheid van het speelbos van De Meander. Door het bos is het aantal gedragsincidenten op die plek meer dan gehalveerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl