VVD-kamerlid Ziengs: "Taskforce voor Philips Emmen geeft sprankje optimisme"

EMMEN - De komst van een Taskforce die in drie maanden kijkt wat er mogelijk is voor het met sluiting bedreigde Philips Lighting in Emmen, geeft een voorzichtig sprankje van optimisme. Dat vindt het Drentse VVD-Tweede Kamerlid Erik Ziengs.
Ziengs zei dat vanmiddag in het Radio Drenthe-programma Cassata. Hij bestrijdt dat VVD-minister Henk Kamp van Economische Zaken helemaal niets zou willen doen voor het behoud van de Emmer Philips-vestiging. "Zo wordt dat geïnterpreteerd uit de brief van Kamp na vragen over Philips in Emmen. Maar het ministerie zegt bereid te zijn iets te doen. EZ is ook niet voor niets vertegenwoordigd in de Taskforce." Ziengs reageerde daarmee op de boze brief van de VVD Coevorden richting minister Kamp.

Asociaal bedrijf

Het Drentse VVD-kamerlid haalde zich trouwens wel de woede op de hals van oud-PvdA-wethouder Jaap Kuin van Assen, door Philips toch 'een sociaal bedrijf' te noemen. Volgens Jaap Kuin "is er niks sociaals aan de manier waarop Philips de fabriek in Emmen wil sluiten. Het is een winstgevende vestiging. Maar omdat er meer winst te behalen is met de productie in Polen en Spanje, moet Emmen dicht. Dat is ronduit asociaal!"

Geen Philipsarmaturen meer afnemen

Kuin is bang dat de speciale Taskforce die er nu komt, niet meer is dan een 'doekje voor het bloeden'. "Ik voorzie dat Philips hoe dan ook Emmen sluit. En ik stel voor dat we dan in Drenthe helemaal geen Philips-lichtarmaturen meer afnemen."
Ook CDA-voorman Henk Jumelet uit Emmen is sceptisch over het behoud van de Philips-vestiging, ondanks de taskforse. "Ik wil geen woorden, maar banen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl