Marije Joling ook op drie kilometer naar WK afstanden

SCHAATSEN - Marije Joling uit Assen kijkt terug op een succesvol schaatsweekend in Heerenveen. Gisteren plaatste de Drentse zich al voor de WK afstanden op de 1.500 meter, vandaag voegde ze daar een ticket op de drie kilometer aan toe.
Tijdens de selectiewedstrijden in Thialf waren twee vacatures in te vullen op de drie kilometer, want Ireen Wüst was door de schaatsbond al aangewezen op deze afstand. Marije Joling deed het uitstekend en reed de snelste tijd. Met 4.06,95 was ze iedereen de baas. Het andere WK-ticket ging naar Jorien Voorhuis, die een tijd van 4.07,30 reed.

Geen WK voor De Vries

Annouk van der Weijden werd derde en kwam met 4.08,55 tekort voor een ticket. Ook Linda de Vries uit Smilde viel buiten de boot, ze werd vierde in een tijd van 4.09,23. Omdat ze zich ook op de 1.500 meter niet wist te plaatsen rijdt De Vries dit jaar geen WK afstanden.

Debuut
De WK afstanden wordt van 12 tot 15 februari gehouden in Heerenveen. Het is voor Marije Joling de eerste keer dat ze op een wereldkampioenschap in actie komt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl