Hellas thuis wordt bepalend voor heren E&O

HANDBAL - De heren van E&O zijn er vanavond niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kampioenspoule. De ploeg had uit tegen concurrent Houten een punt nodig, maar verloor met 29-21.

Zonder Jan Josef

Bij E&O begon sterspeler Jan Josef op de bank vanwege knieklachten. De eerste helft ging het gelijk op en bij rust was het 15-14 voor Houten. Wel was te zien dat de Emmenaren aanvallend moeilijk een vuist konden maken. In de tweede helft brak dat de ploeg op.

Tot 17-16 kon E&O nog in het spoor van Houten blijven, maar daarna liep de thuisploeg uit naar 22-17. Jan Josef werd halverwege de tweede helft nog ingebracht, maar ook hij kon niet voorkomen dat E&O uiteindelijk met 29-21 verloor.

E&O en Houten hebben nu achttien punten uit zeventien duels. Quintus volgt op één punt. E&O moet volgende week thuis tegen hekkensluiter Hellas winnen om definitief zeker te zijn van de kampioenspoule en dus lijfsbehoud. Bij een gelijkspel gaat het doelsaldo gelden en is E&O afhankelijk van het resultaat van Quintus.

Hurry Up ook langs Tachos

Hurry Up is al lang en breed zeker van de kampioenspoule. De Zwartmeerders wonnen al hun duels en boekten vanavond de zeventiende zege op rij. Voor eigen publiek werd met 32-29 gewonnen van Tachos.