Opnieuw verzet tegen sluiting buurtcentrum De Steiger

ASSEN - Renovatie van buurtcentrum De Steiger kan tonnen goedkoper dan de gemeente Assen zegt. Een nieuw actiecomité verzet zich daarom alsnog tegen sluiting. De gemeenteraad besloot vorig jaar dat het centrum op 1 juli dicht gaat.
Bouwbedrijven gaan rekenen
Het actiecomité Behoud De Steiger gaat verschillende offertes opvragen van aannemers. Volgens de gemeente kost renovatie acht ton. Het gebouw in Assen-Noord is dertig jaar in gebruik.

Samenkomst
Ruim zestsig buurtbewoners en raadsleden kwamen dit weekeind naar een actiebijeenkomst in De Steiger. Het buurtcentrum herbergt bijvoorbeeld een dansclub, een biljartclub en een schaakclub. Buurtverenigingen houden er vergaderingen en in het gebouw kunnen buurtbewoners allerlei cursussen volgen.

Verkiezingsbelofte
Het actiecomité hoopt op medewerking van wethouder Ruud Wiersema van PLOP. Hij breekt volgens het actiecomité een verkiezingsbelofte als het buurtcentrum inderdaad verdwijnt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.