KNVB haalt 1e team ZVVH uit Hoogeveen uit competitie na vechtpartij

Het zaalvoetbalteam van ZVVH uit Hoogeveen
Het zaalvoetbalteam van ZVVH uit Hoogeveen
VOETBAL - De KNVB heeft het 1e zaalvoetbalteam van ZVVH uit de competitie gehaald. Reden van het besluit is een massale knokpartij tijdens het hoofdklasseduel van het team uit Hoogeveen tegen Futsal Heerenveen 2 eind vorig jaar.

Gespuugd en getrapt

Op 10 december liep het duel tussen ZVVH en Heerenveen, bij de stand 10-2 volledig aan de hand in de tweede helft. Volgens een bron werd er door de Friezen de hele wedstrijd gescholden en kregen de Hoogeveners de meest nare verwensingen naar het hoofd geslingerd. Nadat bij de leider de maat vol was en ook hij zich mengde in het mondelinge gevecht sloegen de stoppen door bij enkele spelers van Heerenveen. Na een opmerking met de woorden 'Zwarte Piet' werd de leider van ZVVH gespuugd en getrapt, met een massale vechtpartij tot gevolg.

Consequenties

De KNVB besloot vorige week dat zowel ZVVH 1 als Futsal Heerenveen 2 per direct uit de competitie worden gehaald. Dit heeft met name voor de spelers van ZVVH enorme consequenties, want zij mogen ook niet meer op het veld voor hun club uitkomen. SC Elim is daarvan het grootste slachtoffer. Ook MSC en Hoogeveen zondag zijn gedupeerd. De spelers van Heerenveen zijn alleen actief in de zaal.

Beroep

Henk Snijders, pr-man van ZVVH, wil niet mondeling ingaan op het incident. "Dat doe ik bewust niet omdat we maandag (morgen) in beroep gaan tegen de straf." Wel stuurde Snijders een schriftelijke verklaring namens de club.

'Deze straf is buiten alle proporties', aldus @ZVVHoogeveen nav de uitsluiting van het eerste team #onzeclub pic.twitter.com/YoA2GdplkL
— RTV Drenthe Sport (@DrentheSport)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl