Geen paniek bij Red Giants na derde nederlaag

BASKETBALL - De basketballers van de Red Giants hebben gisteravond hun derde nederlaag op rij geleden. Na verliespartijen tegen Groene Uilen en Cangeroes gingen de Meppelers in Rotterdam met 81-76 onderuit tegen Binnenland.

Red Giants miste vanwege blessures en werkverplichtingen vier belangrijke spelers en dus had coach Patrick Koning onder andere good old Wim van der Kamp, die nu in het tweede speelt, van stal gehaald. Bij rust hadden de Meppelers, die zo'n goede eerste seizoenshelft draaiden, nog een comfortabele 35-46 voorsprong, maar in het derde en vierde kwart gaf de ploeg van Patrick Koning de wedstrijd volledig uit handen.
Na acht zeges en drie nederlagen staat Red Giants samen met Cobra Nova, Black Eagles en Cangeroes op de derde plaats achter koploper Groene Uilen en Binnenland. Omdat de Meppeler ziekenboeg leegstroomt ziet Koning de final four niet in gevaar komen: "Ik ben ervan overtuigd dat we de punten gaan pakken en zeker bij de eerste vier komen. En dan spelen we gewoon mee voor het kampioenschap."

ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl