Gaslek Klazienaveen gedicht, oorzaak plaatsen verkiezingsbord (UPDATE 12.15 uur)

KLAZIENAVEEN - Enexis heeft het gaslek op de hoek van de Antares en Koriander in Klazienaveen gedicht. Het lek ontstond bij het plaatsen van een verkiezingsbord.

12.15 update

Bij het boren van gaten voor het verkiezingsbord werd de hoofdgasleiding geraakt. Enexis heeft het lek weten te dichten en heeft nog tot half twee nodig om de leiding te repareren.

De politie en brandweer hebben het gebied rondom het gaslek weer vrijgegeven voor verkeer.

11.10 update

Bij werkzaamheden werd rond 10.00 uur de hoofdgasleiding geraakt. Aanzienlijke hoeveelheden gas komen uit de leiding vrij. Er zijn geen gewonden gevallen.

NAM zoekt in Klazinaveen naar Gas...en gevonden ...foutje.....Foto Rich Boogert

">

Tankstation ontruimd

Brandweerlieden hebben een gebied van honderd meter rondom het gaslek ontruimd. Binnen dat gebied ligt een tankstation, dat ook is ontruimd.

Ramen en deuren sluiten

In de woonwijk vlakbij het gaslek heeft de brandweer de bewoners geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. "Daarnaast hebben we metingen in de wijk verricht, maar we hebben nog geen gaswolk in de wijk ontdekt", zegt een woordvoerder.

Het dichten van het lek gaat volgens de brandweer nog enkele uren duren.

10:21:14

">

p 1 ongeval aardgas lekkage antares/koriander klazienaveen 038633: Brandweer met spoed naar Klazienaveen

">

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl