Tyme Ensing stopt na vijftig jaar toneel: 'Tekst wil er niet meer in'

BUNNE - Na vijftig jaar toneelspelen bij 't Ontluikend Bloempje in Bunne, stopt Tyme Ensing ermee. Ik moet wel, zo zegt hij, "want de teksten willen er niet meer in."
Ensing was actief op meerdere terreinen voor de toneelvereniging van Bunne, die is opgericht in 1921. Zo was hij jarenlang voorzitter en deed ook wel eens de regie, maar het liefst staat hij zelf op de planken. "Ik vind het vermaken van mensen het leukste wat er is. En vooral als er lekker gelachen wordt, dan speel ik op mijn best."

Café De Leste Snik

Tyme Ensing is op zijn 67ste nog zeer fit, maar het instuderen van de teksten kost hem steeds meer moeite. "De souffleur hebben we tien jaar geleden afgeschaft. Dus moet je op eigen kracht. En ik merk dat me dat steeds slechter afgaat." Daarom staat hij de komende weekenden voor het laatst op de planken in 't Huys van Bunne.
Ensing is al benoemd tot erelid van de toneelvereniging, en is jaren geleden ook al koninklijk onderscheiden, ondermeer vanwege zijn inzet voor 't Ontluikend Bloempje.

Op verzoek van Tyme Ensing speelt 't Ontluikend Bloempje nog eens het stuk 'Café de Leste Snik'. De uitvoeringen zijn op zaterdagavond 31 januari, zondagmiddag 1 februari, en zaterdagavond 7 februari.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl