Voorlopig maximaal 600 asielzoekers in Oranje

Asielzoekers komen aan in Oranje (archieffoto)
Asielzoekers komen aan in Oranje (archieffoto)
ORANJE - In Oranje komen voorlopig maximaal zeshonderd asielzoekers. Dat hebben burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe besloten.
In de nieuwsbrief van de regiegroep Oranje staat dat er veel meer asielzoekers uit Oranje vertrekken, dan er binnenkomen. In de regiegroep zitten bewoners van Oranje, gemeente en Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Momenteel zijn er zo'n vierhonderd vluchtelingen in het voormalige Pipodorp. Dat is veel minder dan waarmee rekening is gehouden. Voor het college een reden om voorlopig vast te houden aan het maximum van 600 en niet te verhogen naar 700.

Internet blijft slecht
Sinds de komst van de asielzoekers zijn er problemen met internet in Oranje. Het aantal mobieltjes in het dorp is toegenomen en daarmee ook de druk op het internetnetwerk. Volgens de regiegroep loopt het overleg met KPN over de problemen met internet moeizaam. Glasvezel is de beste oplossing, maar dat is voorlopig niet haalbaar. De gemeente Midden-Drenthe kijkt of het mogelijk is een wifi-netwerk aan te leggen.

Leefbaarheid onderzoeken
De regiegroep wil een onderzoek naar de leefbaarheid in Oranje. B en W van Midden-Drenthe gaan dit verzoek bespreken.

ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl