Laatste horde voor hypermarkt Steenwijk [video]

MEPPEL - De Raad van State kijkt woensdag voor de laatste keer naar de plannen voor een hypermarkt bij Steenwijk. En dat lijkt de laatste horde voor de realisatie van de mega-supermarkt.
Al bijna tien jaar wordt er gesteggeld over de plannen voor de hypermarkt met bijna 30.000 vierkante meter winkeloppervlak. Ontwikkelaar Focus wil de hypermarkt bouwen net buiten Steenwijk op een industrieterrein aan de A32.

Leegstand
Ondernemers in het centrum van Steenwijk zijn bang voor de komst van de megasupermarkt. Zij verwachten dat het publiek wegblijft uit het centrum, en leegstand in de winkelstraten. Ook collega's uit omliggende plaatsen als Meppel en Wolvega delen die angst. Zij denken dat de hypermarkt een grote, aanzuigende werking op de hele regio zal hebben.

Aanpakken
Lector Vastgoed Cees Jan Pen van Fontys Hogescholen begrijpt de angst van de ondernemers. "Maar bang zijn is niet de manier. Zij moeten juist investeren en aanpakken in hun centrum." Volgens Pen is de aantrekkelijkheid van een centrum veel groter. Door die aantrekkelijkheid te versterken kunnen ondernemers hun positie ten opzichte van een hypermarkt versterken.

Beleving
"Beleving is wat de consument wil en de stadscentra kunnen dat bieden", zegt Pen. "Als de hypermarkt er komt zal er een aantal winkels verdwijnen. Maar dat hoeft niet slecht te zijn. Ook een klein centrum kan goed en gezellig voor de consument zijn."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl