StemNL doet toch niet mee aan verkiezingen in Drenthe

In Drenthe kan straks voor Provinciale Staten op 12 partijen worden gestemd
In Drenthe kan straks voor Provinciale Staten op 12 partijen worden gestemd
ASSEN - De partij StemNL doet toch niet mee met de Provinciale Statenverkiezingen in Drenthe. De partij heeft te weinig tijd om goede kandidaten te vinden voor de kandidatenlijst.
Initiatiefnemer Mario van den Eijnde uit Brabant verklaart geen kans meer te zien om een goede lijst voor 2 februari af te leveren. De partij, die het houden van referenda als speerpunt heeft, doet alleen in de provincie Brabant mee met de Statenverkiezingen. Verder wil StemNL zich op de landelijke verkiezingen richten.

In Drenthe doen 12 partijen mee
In totaal doen in Drenthe nu 12 partijen mee aan de verkiezingen op 18 maart. Het gaat dan om de zittende partijen PvdA, VVD, CDA, PVV, SP, ChristenUnie, D66, GroenLinks en om de nieuwkomers Sterk Lokaal, 50PLUS, SGP en Senioren Belang Noord. De kandidatenlijsten moeten op 2 februari zijn ingediend, waarna de deelname van de partijen aan de verkiezingen officieel wordt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl