SP Assen wil eerst keukentafelgesprekken over schrappen schoonmaakhulp

SP Assen wil niet zomaar schoonmaakhulp laten schrappen
SP Assen wil niet zomaar schoonmaakhulp laten schrappen
ASSEN - De SP in Assen wil dat de gemeente eerst keukentafelgesprekken houdt met mensen die hun schoonmaakhulp kwijtraken, voordat de voorziening definitief geschrapt wordt. De partij komt hiervoor donderdag met een motie in de raad.

Veel klachten
De partij stelde vorig jaar een meldpunt in, en kreeg veel klachten binnen over het schrappen van de schoonmaakhulp. Ook zijn er bij de gemeente veel reacties en bezwaarschriften binnengekomen.

Bezuinigen
Duizend
inwoners van Assen raken deze hulp in de huishouding per 1 mei kwijt, omdat de gemeente moet bezuinigen. De SP vroeg onlangs of de gemeente ook eerst individueel in gesprek gaat met de mensen die het betreft. Maar dat gebeurt niet, en is volgens het college ook niet het plan, zo blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen.

Tussen wal en schip
De SP vindt dat dit absoluut niet kan. Die vreest dat mensen tussen wal en schip vallen en vindt dat er pas na een 'keukentafelgesprek' een goede afweging gemaakt kan worden of iemand ook echt de huishoudelijke hulp wel kan missen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl