'Geen aanwijzingen voor afblazen Wildpark Gasselte'

GASSELTE - Burgemeester Eric van Oosterhout van Aa en Hunze zegt geen aanwijzingen te hebben dat het Wildpark in Gasselte er niet komt. Vandaag werd bekend dat de eigenaar van drie dierentuinen in Nederland failliet is verklaard. Dit was de beoogde exploitant van het Wildpark.

Het Wildpark in het Gasselterveld moet volgens de planning in juli open gaan. Van Oosterhout heeft vorige week nog contact gehad met de directie van de initiatiefnemers Zoo Consultants, vertelt hij tegen RTV Drenthe. "De financiering van zo'n 4,5 miljoen euro is nog niet rond. De vergunningsaanvraag loopt", legt de burgemeester uit.


Stichting
Het faillissement is een zware dobber voor de bestaande dierentuinen van de beoogde exploitant: Aqua Zoo in Leeuwarden, Zoo Parc in Overloon en Wissel in Epe. De lonen van de werknemers worden al een tijdje niet meer betaald. Wat er met die parken gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Volgens Van Oosterhout zit het Wildpark in een aparte stichting. Op 12 februari bespreekt de gemeente Aa en Hunze opnieuw de komst van het Wildpark naar Gasselte.


Berenbos
Vorig jaar werd de erfpachtovereenkomst getekend voor het park van 42 hectare. Daarna werd al begonnen met de voorbereidingen, zoals het kappen van bomen. In het wildpark komen verwaarloosde circusberen uit Oost-Europa. Ook moeten er wolven, elanden, reeën, wilde zwijnen, wisenten en dassen te zien zijn. Zestien mensen van het werkvoorzieningschap Alescon zouden een baan krijgen in het park.


Zoo Consultants was niet bereikbaar voor commentaar.

Meer over dit onderwerp:
Gasselte
Deel dit artikel: