Oud-raadslid daagt commissaris van de koning voor de rechter

Nico Vogelzang daagt CdK voor de rechter
Nico Vogelzang daagt CdK voor de rechter
VLEDDER - Een volgende stap in de slepende zaak van oud-raadslid Nico Vogelzang uit Vledder tegen twee fractieleden van de partij Gemeentebelangen uit de gemeente Westerveld. Vogelzang daagde vandaag de commissaris van de koning in Drenthe voor de rechter.
Vogelzang vindt het onterecht dat hij een afwijzing zou hebben gekregen voor een verzoek tot openbaarheid. Dat verzoek werd in een informele mail afgewezen door een ambtenaar "namens de commissaris van de koning". Vogelzang stelt dat die ambtenaar hiertoe niet gemachtigd was en stapte naar de rechter.

Doorsturen
De rechter besloot maandag Vogelzangs aanklacht als bezwaarschrift door te sturen naar de commissaris van de Koning. "Meer kan ik er nu niet van maken", zei hij tegen Vogelzang.

Openheid
Vogelzang probeert al sinds 2010 openheid van zaken te krijgen over de vermeende fraude van de twee fractieleden, die geld uit de fractiekas zouden hebben doorgesluisd en voor bepaalde taken onterecht een vergoeding zouden hebben gekregen. Overigens was Vogelzang tot 2010 zelf raadslid in Westerveld, eerst voor de VVD en later voor Gemeentebelangen. Bij beide partijen is hij met ruzie vertrokken.

Rapport
De burgemeester van Westerveld, Rikus Jager, liet eerder al door Deloitte onderzoek doen naar de zaak. Uit dat rapport zou zijn gebleken dat er helemaal geen sprake was van fraude. Vogelzang stelt dat de gemeente een pagina uit het rapport achterhoudt. Op die ene pagina zou juist het weerwoord van de twee fractieleden staan, het bewijs waarnaar Vogelzang naar eigen zeggen op zoek is.

Brief
Hoewel hij de schijn tegen heeft en zijn vele procedures de gemeente Westerveld inmiddels meer dan een ton hebben gekost, blijft Vogelzang doorgaan met zijn strijd tegen de vermeende "doofpotaffaire". Eerder deze maand nog stuurde hij koning Willem-Alexander een brief met het verzoek onderzoek te doen naar de gang van zaken in de gemeente.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl