Oud-Emmenaar Middendorp in de race voor literatuurprijs

Het boek van Peter Middendorp
Het boek van Peter Middendorp
EMMEN - Interviews naar aanleiding van zijn boek Vertrouwd voordelig zorgden ervoor dat hij werd bedreigd. Maar met dit omstreden boek behoort oud-Emmenaar Peter Middendorp inmiddels tot de laatste achttien genomineerden voor de Libris Literatuur Prijs 2015.

Uit bijna tweehonderd inzendingen koos een jury achttien boeken die nog kans maken op de titel. Op 2 maart wordt een lijst met de laatste zes kandidaten bekend gemaakt.

Kritiek op Drenthe

De roman Vertrouwd voordelig gaat over de jeugd van Middendorp in Emmen. In een interview met Volkskrant Magazine noemde de schrijver Drenthe triest en een beetje grappig. "In Drenthe is alles snel apart, er is geen prestatiecultuur, er heerst geen gevoel dat ergens iets aan te veranderen of verbeteren is", aldus Middendorp. Volgens de schrijver zijn Drenten overmatig bescheiden.
Na deze uitspraken werd Middendorp bedreigd. Daarom werd hij beveiligd bij de boekpresentatie in een boekwinkel in Emmen

Geen aanval

In het Radio Drenthe-programma Cassata zei de oud-Drent dat zijn boek geen aanval is op Drenthe. Het boek is volgens hem voor een belangrijk deel zelfspot en een afrekening met een periode uit zijn verleden en niet bedoeld om mensen te kwetsen.
Voor de winnaar van de Libris Literatuur Prijs ligt een geldbedrag klaar van 50.000 euro. Hier vindt u een overzicht van de overgebleven genomineerden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl