"Ontwikkeling Wildpark gaat door, in juni de eerste dieren in Gasselte"

GASSELTE - "Het Wildpark in Gasselte komt er, ondanks het faillissement van Zodiac Zoos", dat zegt Bernou Wagenaar van het failliete bedrijf.

Zodiac Zoos, met dierenparken in Epe, Overloon en Leeuwarden, ging gisteren failliet. Het bedrijf is ook de opdrachtgever voor de ontwikkeling van het Wildpark in Gasselte. Dit park van 42 hectare groot moet een thuis worden voor onder meer beren, wolven en elanden.

Opdrachtgever
Zodiac Zoos heeft het bedrijf Zoo Consultants de opdracht gegeven om het Drentse wildpark te ontwikkelen. Ondanks het faillissement van de opdrachtgever gaat Zoo Consultants door.

"De ontwikkeling van het wildpark loopt geen gevaar, we zijn druk bezig de financiering rond te krijgen. Zoo Consultants is wel de opdrachtgever kwijt, er komt dus minder geld binnen. Daarom zoeken we externe partijen die geld willen steken in het plan in Gasselte. En we hebben zicht op verschillende partijen, dat ziet er prima uit", zegt Wagenaar van Zodiac Zoos.

Project in fases
Wanneer de financiering rond komt, is volgens Bernou Wagenaar niet in te schatten. "Er is ruim vier miljoen euro nodig. Het project bouwen we in fases op. De eerste fase willen we in juni afronden, dan moeten wolven en elanden te zien zijn in Gasselte. De afronding van deze fase heeft dan hopelijk een gunstige uitwerking op fase twee", aldus Wagenaar die verwacht dat de beren dit najaar naar Gasselte komen.


Eerder hierover:

- 'Geen aanwijzingen voor afblazen Wildpark Gasselte'

- Wildpark Gasselte in 2015 open

Meer over dit onderwerp:
Gasselte
Deel dit artikel: