Frauderend raadslid veroordeeld tot werkstraf van 180 uur

ASSEN - Oud-fractievoorzitter Jan Dijkgraaf van GroenLinks in Emmen is door de rechtbank Noord-Nederland veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur voor fraude.

Naast de werkstraf kreeg hij ook twee maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd.
Dijkgraaf heeft volgens de rechter zich meerdere malen schuldig gemaakt aan fraude met geld van de Nederlandse Vereniging van Raadsleden en van de raadsfractie van GroenLinks. In totaal gaat het om een bedrag van 61.000 euro.

Bekentenis
Tijdens de zitting twee weken geleden bekende Jan Dijkgraaf de fraude. Hij leende naar eigen zeggen het geld, met de intentie om het terug te betalen, maar dat gebeurde niet. Hij maakte het geld over naar zijn eigen rekening vanwege financiële problemen.

Terugbetalen
Naast de werkstraf moet Dijkgraaf een bedrag van 18.000 euro terugbetalen aan de staat. Dijkgraaf werd eerder door een andere rechter al veroordeeld tot het terugbetalen van 32.000 euro aan de Nederlandse Vereniging van Raadsleden. Dijkgraaf heeft met de gemeente Emmen een regeling getroffen om een bedrag van 10.000 euro terug te betalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl