Grote rol voor horeca Assen bij TT Festival 2015

ASSEN - Het feest in Assen rond de TT gaat gewoon weer TT Festival heten. En bij de editie van 2015 krijgt de horeca in Assen een grote rol: zij regelen de muziekpodia, de drank en de eettentjes. En de gemeente Assen zorgt voor de veiligheid en het verkeer.
Dat is zojuist bekendgemaakt door de nieuwe procesmanager van het TT Festival Arjen Mewe, de voormalige gemeentesecretaris van Emmen. Na het
vorig jaar met de TT Speed Week, is hij door de gemeente
om ervoor te zorgen dat het TT Festival weer op rolletjes gaat lopen.

Minder geld

Voorlopig is dat met veel minder geld dan vorig jaar. Er was toen zeven ton, mede dankzij participanten als de provincie, het TT Circuit en de MKB-binnenstadsvereniging, omdat het TT-feest naar een hoger plan getild moest worden. Dat mislukte. Daarom is het budget voorlopig niet hoger dan 240.000 euro, omdat de gemeente de komende tijd nog overleg heeft met mogelijke medefinanciers over hun bijdrage. Die willen na het debacle met de TT Speed Week wel garanties dat hun geld goed besteed wordt.

Zeven muziekpodia

Het TT Festival 2015 bestaat straks uit drie dagen feest in de binnenstad met zeven muziekpodia. Die staan op het Koopmansplein, de Markt, de Brinkstraat, de Brink, de Jan Fabriciusstraat, het Kerkplein en er komt weer een dancepodium aan de Doevenkamp. Alle evenementen zijn daarmee terug in het centrum. De Weiersstraat wordt het gebied voor motorsportevenementen op de donderdag en vrijdag.

Centrale projectgroep

Een centrale projectgroep, met mensen uit de horeca en de binnenstadsvereniging, moet ervoor zorgen dat muziekprogrammering en de invulling van de catering goed op elkaar afgestemd worden. Daarin ziet Mewe een rol voor binnenstadsmanager Ronald Obbes. De communicatie rond het TT Festival komt verder bij de gemeente te liggen.

TT Nightride

Andere ingrediënten van het TT Festival zijn de TT Run op zaterdag, TT Ballooning, de TT Kermis, TT Movie met filmbeelden van motoren in het Drents Archief en De Nieuwe Kolk, de TT Tourtocht op vrijdag en de TT Nightride op vrijdagavond.
Op 20 juni, de zaterdag voor de TT, zijn er ook speciale festiviteiten bij Assen-Zuid. Dan wordt de nieuwe TT-oprit in gebruik genomen van de A28. De Bonte Wever houdt rond die opening speciale activiteiten op de zaterdag en zondag.

Wel naar ambitieplan

Voor 2015 moet Mewe regelen dat het TT Festival "weer een feest van herkenning wordt". Ondertussen kijkt hij ook naar de festivalopzet voor 2016 en 2017. Want de gemeente hanteert nog steeds het ambitieplan, dat het TT Festival naar een hoger plan moet worden getild. Dat houdt in dat het feest langer dan drie dagen moet duren en een meer nationale uitstraling krijgt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl