Provincie wil ook glasvezel in 'witte gebieden'

Er is achthonderd kilometer glasvezel nodig
Er is achthonderd kilometer glasvezel nodig
ASSEN - Coöperaties kunnen nog deze zomer aan de slag met de aanleg van glasvezel in Drenthe. Dat verwacht gedeputeerde Ard van der Tuuk.
Het college van Gedeputeerde Staten heeft besloten om een breedbandplatform in te stellen. "Dat is een organisatie waar alle vragen en processen bij elkaar komen, zodat er geen werk dubbel gebeurt", aldus Van der Tuuk.

Pot geld van drie miljoen

De provincie zet ook een pot geld van drie miljoen in om initiatieven van bewoners en coöperaties een zetje te geven. Dat geld komt zo het nu lijkt volgende maand beschikbaar, als de Staten het goedkeuren.
Zelf glasvezel aanleggen, dat doet de provincie niet. "We lenen dat geld uit aan de initiatiefnemers en als hun netwerk goed draait dan komt het geld ook terug, zodat we het weer elders kunnen inzetten", aldus de gedeputeerde.

Witte vlekken

In Drenthe bevinden 9% van de inwoners en 10% van de bedrijven zich in zogenaamde witte vlekken, gebieden die op dit moment voor commerciële aanbieders niet interessant zijn. Juist in die gebieden trekken inwoners samen op om de aanleg van snel internet toch van de grond te krijgen.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl