'Uitstel van executie' voor sportclubs Emmen

EMMEN - Goed nieuws voor de buitensportclubs in Emmen. De kosten voor het onderhoud van de kleedkamers hoeven ze nog niet zelf te betalen.
De gemeente Emmen wil bezuinigen en wilde dat de clubs zelf het onderhoud gingen betalen. De maatregel kwam voor de sportclubs uit de lucht vallen. Na protesten van de clubs bleek begin deze maand een raadsmeerderheid voor uitstel te zijn. Nu kunnen de clubs even opgelucht ademhalen, want coalitiepartijen Wakker Emmen, PvdA, CDA en een aantal oppositiepartijen waaronder de VVD stemden voor uitstel. Maar niet te vroeg gejuicht, de maatregel is maar een half jaar uitgesteld.
"Geen uitstel van executie"
De gemeente Emmen gaat nu eerst met de sportverenigingen in gesprek voor ze het onderhoud overdraagt. Volgens VVD-raadslid Nynke Houwing moeten de clubs "uitstel niet zien als uitstel van executie", maar als een manier om zich beter op de nieuwe situatie te kunnen voorbereiden. Daarin moeten ze zelf betalen voor het kleedkameronderhoud, maar kunnen ze daarvoor goedkoop lenen bij de gemeente Emmen.

Te kort
Een woordvoerder van de sportclubs denkt dat een half jaar uitstel niet volstaat, omdat met alle 30 sportverenigingen apart gesproken moet worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl