Tien dorpshuizen strijden om titel Dorpshuis van het Jaar

In De Bastogne wordt druk gebiljard. Het dorpshuis in Ansen is een van de tien kanshebbers
In De Bastogne wordt druk gebiljard. Het dorpshuis in Ansen is een van de tien kanshebbers
WIJSTER - De titel Dorpshuis van het Jaar is voor tien dorpshuizen in Drenthe weer een stap dichterbij.

Uit de
zijn door de jury tien dorpshuizen geselecteerd. Deze krijgen de komende maanden bezoek van het RTV Drenthe-programma Strunen.

Geldprijs

Van de tien dorpshuizen vallen er nog vijf af. De vijf finalisten krijgen elk een bedrag van duizend euro. De winnaar krijgt nog eens vijftienhonderd euro extra. De prijs wordt op 30 juni uitgereikt.

De kanshebbers

De tien dorpshuizen die om die plekken strijden zijn: dorpshuis Altena, MFC de Spil in Gasselternijveen, de Alke in Alteveer, Kerkenveld, Nij-Roon in Nieuw-Roden, de Kom in Wachtum, De Weidehoek in Wijster, de Bastogne in Ansen, Het Markehuis in Grolloo, het Meester Hekmanhoes in Drouwen en het buurthuis in Nieuw Moscou.

Waarom deze finalisten?

De jury vindt dat deze dorpshuizen uitblinken in het organiseren van mooie activiteiten en dat ze erg actieve vrijwilligers hebben. Ook keek de jury naar de originaliteit van de inzendingen.
Initiatief
De Brede Overleggroep Kleine Dorpen (BOKD) nam vorig jaar het initiatief voor de verkiezing. De BOKD wil hiermee dorpshuizen een zetje geven in moeilijke tijden.

Bastogne

In de aanloop naar de verkiezingen ging RTV Drenthe op bezoek bij dorpshuis de Bastogne in Ansen. Dit dorpshuis hoort ook bij de tien finalisten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl