Wientjes: 'Openhouden fabriek Emmen hoogste prioriteit'

EMMEN - Het uitgangspunt van de Taskforce Philips Emmen is om de fabriek van Philips in Emmen open te houden. Dat zegt voorzitter Bernard Wientjes.
"Dat heeft de hoogste prioriteit", zegt Wientjes vanmorgen op Radio Drenthe. "De heropleving van de industrie in het Noorden is erg belangrijk. Overal in Nederland zie je dat het minder gaat met de economie, ook in het noorden."

Geen politici

Hij is blij dat er geen politici in de Taskforce zitten. "We leven dichtbij de verkiezingen. In deze tijd zijn politici maar met een ding bezig en dat zijn de verkiezingen. Ik vind dat dit probleem veel verder gaat dan de verkiezingen van 18 maart."

Duidelijkheid

Binnen drie maanden wil de Taskforce duidelijkheid geven. "Dat hebben we ook afgesproken. Ik kan me voorstellen dat mensen onrustig zijn. Een taskforce moet snel duidelijkheid geven en niet eindeloos lang voortduren. Eind april begin mei moet het klaar zijn."

De leden van de Taskforce komen morgen voor het eerst bij elkaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl