Run op container voor plastic afval in Hoogeveen

HOOGEVEEN - Veel inwoners van Hoogeveen willen toch graag een derde afvalcontainer voor plastic.

De gemeente houdt een vrijwillige proef en er zijn al ruim 4500 huishoudens die de container hebben aangevraagd. Vorig jaar was er nog veel
tegen de komst van een derde afvalcontainer.

Kwart huishoudens

Hoogeveen telt 17.600 huishoudens waar afval via containers aan huis wordt opgehaald. Nu in een paar weken tijd 4500 huishoudens een derde container voor plastic aanvroegen, blijkt volgens wethouder Jan Steenbergen dat er wel degelijk behoefte is aan deze manier van afval inzamelen.

Niet echt fris

Hoogeveen zamelt plastic gescheiden in via zakken die één keer per maand aan de weg worden gezet. Annie Bremer uit Nieuweroord heeft ook de derde container aangevraagd. "Ons gezin heeft zeven tot acht zakken per maand, die moeten we allemaal opslaan in de schuur. Niet echt fris. Bij wind waaien de zakken weg als je ze aan de straat zet." Bremer denkt als de plastic container er is, haar gezin nog beter gaat scheiden.

Ook de zak blijft

"De proef is vrijwillig", benadrukt Steenbergen. "Mensen die de container niet willen hebben, mogen de plastic zakken blijven aanbieden." Dat blijft volgens de wethouder zo. Bij hoogbouw en in wijken met een winkelcentrum komen afvalsorteerstraten waar mensen zonder container ook plastic kunnen inleveren.

In de derde container bij huis mogen behalve plastic ook drinkpakken en blik worden gegooid.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl