'Geen sprake van sluiting IC Bethesda Hoogeveen'

Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen (archieffoto)
Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen (archieffoto)
HOOGEVEEN - Volgens minister Schippers van Volksgezondheid blijven de IC-afdelingen in Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen open.
Dat laat ze weten aan de SP-kamerleden Renske Leijten en Henk van Gerven. SP stelde kamervragen over deze kwestie.

Discussiestuk

Actiecomité Bethesda heeft een mail waarin staat dat de IC-afdelingen sluiten. Volgens de minister is die mail niet bedoeld als besluit, maar als een discussiestuk, om pas daarna aan te bieden aan de raad van bestuur.

Toekomstige ontwikkelingen

Ook de Treant Zorggroep heeft laten weten aan de minister dat de brief geen besluitvormende status heeft. De minister zegt dat het logisch en goed is dat organisaties zich voorbereiden op toekomstige ontwikkelingen en daarover intern discussiëren.

Special care genoeg?

Volgens de minister is het niet aan haar om een uitspraak te doen of het verantwoord is om in Hoogeveen en Stadskanaal slechts een special care afdeling te hebben. En ook niet of dat een groter risico is voor de patiënt. Ze zegt dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) toezicht houdt op de kwaliteit van zorg. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) ziet toe of de zorgplicht van de zorgverzekeraar naar behoren is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl