Ondernemer blij met stap naar Raad van State voor komst hypermarkt

De plannen voor de hypermarkt
De plannen voor de hypermarkt
HAVELTE - De Raad van State boog zich vandaag over de plannen voor de hypermarkt bij Steenwijk. Eigenaar Abe Brouwer van de Albert Heijn in Havelte was bij de zitting. "Ik ben blij dat we deze stap hebben gezet."
Brouwer, tegenstander van de megasupermarkt bij Steenwijk, hield een goed gevoel over aan de hoorzitting. "De Raad had zich goed ingelezen en stelde goede vragen. Ze stelden zich neutraal op. Het is dus heel moeilijk om er al een oordeel uit te halen."

30.000 vierkante meter
Al bijna tien jaar wordt er gesteggeld over de plannen voor de hypermarkt met bijna 30.000 vierkante meter winkeloppervlak. Ontwikkelaar Focus wil de hypermarkt net buiten Steenwijk bouwen, op een industrieterrein aan de A32. Dat stuit op veel verzet van ondernemers in de omliggende dorpen. Ze zijn bang voor leegstand, vanwege de mogelijke aanzuigende werking van de hypermarkt.

Oneerlijke concurrentie
Ondernemer Brouwer ziet de komst van de hypermarkt ook niet zitten: "Als je zoiets langs de snelweg legt, dan wordt de leefbaarheid in de kleine kernen minder. Het gebeurt ook nog eens op een oneerlijke manier. Het is oneerlijke concurrentie", aldus Brouwer.

Brouwer is een van de ondernemers die een stokje wil steken voor de megasupermarkt. Een eerder beroep van hem en andere bezwaarmakers werd in maart 2014 door de rechter afgewezen. Vervolgens stapten de ondernemers naar de Raad van State. Die doet over een aantal weken uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl